2010-11-21 21:47:52• hírek • Megyeri Tamás Róbert

Nyert a tulipános jelölt

Rekordszámban éltek az egyik legalapvetőbb állampolgári jogukkal a kálmándiak. Amint többször is beszámoltunk róla, Balogh Sándor lemondása miatt időszaki polgármesteri választást tartottak a dél-szatmári kisközségben.

Azonban legutóbb, múlt vasárnap hiába voksoltak, nem sikerült választaniuk a három jelölt közül a kálmándiaknak. A település 1177 voksolásra jogosult polgára közül 858 járult akkor az urnák elé. Öten azonban nem a megfelelően éltek szavazati jogukkal, így voksaikat érvénytelennek minősítette a választási bizottság. Az akkori fordulót 399 szavazattal Sasu Mária nyerte meg, aki mint független indult, holott korábban a Nemzeti Liberális Párt tagja és agitátoraként tevékenykedett (akkor lépett ki a román pártból, amikor bejelentette, hogy indul a polgármesteri tisztségért).

Mindösszesen négy szavazattal kapott kevesebbet az RMDSZ színeiben induló korábbi alpolgármester, Schlakter Ferenc. A szövetség jelöltje mögött jóval lemaradva, mindösszesen 59 szavazatot kapott Keizer László, a Német Demokrata Fórum jelöltje.

Vasárnap már Schlakter Ferenc és Sasu Mária között választhattak a kálmándiak. Amint Doina Ziman, a helyi választási bizottság elnöke hírportálunknak elmondta, az 1177 szavazati joggal rendelkező kálmándi közül 951-en voksoltak, azonban közülük öten ismét nem szabályosan. A független jelölt, azaz Sasu Mária ez alkalommal 437, míg az RMDSZ polgármesterjelöltje, az eddigi alpolgármester 509 szavazatott kapott.

Kérésünkre Kálmánd frissen választott elöljárója elmondta, hogy örül a végkifejletnek. Hálás a megyei RMDSZ-szervezetnek, amiért támogatta őt, kampányát. Szólt arról is, hogy a vártnál nehezebbre sikeredett ez a polgármester-választás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: